Digitaal bezoek

Inschrijvingen

Eerste leerjaar
> Andere jaren

 

Eerste leerjaar

Het HDC werkt met meer dan 60 scholen samen om de inschrijvingen eerlijk en vlot te laten verlopen. Met dat doel voor ogen werken we met een aanmeldingsprocedure.

Digitaal aanmelden betekent dat je vooraf aanduidt in welke school of scholen jij je kind wil inschrijven.

  • Het aanmeldsysteem zorgt ervoor dat zoveel mogelijk ouders hun kind(eren) in de school van hun eerste keuze kunnen inschrijven.
  • Met het aanmeldsysteem vermijden we dat er wachtrijen aan de schoolpoort ontstaan.
  • Met het aanmeldsysteem voorkomen we dat ouders hun kind(eren) in meer dan één van onze deelnemende scholen inschrijven.
  • Het aanmeldsysteem via computer zorgt ervoor dat het aanmelden zonder tijdsdruk kan gebeuren.
  • Het aanmeldsysteem zorgt ervoor dat iedereen evenveel kans krijgt om zijn kind in de school van eerste keuze in te schrijven.

 

Een kind inschrijven in een school houdt in dat er plaats vrij is in de school en dat je als ouder akkoord gaat met het pedagogische project en het schoolreglement van de school.

Waar vind ik meer info? Waar kan ik mijn kind aanmelden? En wat moet ik doen om na de aanmelding in te schrijven? Volg onderstaande link.

Andere jaren

Wil je vanuit een andere secundaire school de overstap naar HDC maken? Dan ga je als volgt te werk:

Je dient een aanvraag tot inschrijving in. Dat kan vanaf maandag 1 juli 2024 om 9.30 uur t.e.m. 4 juli 2024 om 14.00 uur, en van donderdag 22 augustus 2024 om 9.00 uur t.e.m. vrijdag 30 augustus 2024 om 14.00 uur. De aanvraag gebeurt digitaal via onderstaande link (die pas vanaf maandag 1 juli werkt). Opgelet:

  • Je hebt er belang bij dit zo snel mogelijk te doen.
  • Een aanvraag tot inschrijving betekent nog niet dat je bent ingeschreven.. Zie verder.

 

Op het moment van jouw aanvraag tot inschrijving weten we nog niet in welke richtingen/in welke jaren er nog plaats zal zijn. We moeten immers eerst de studiekeuzes van onze eigen leerlingen verwerken. Zodra dat gebeurd is, nemen we contact op met jou. Dan laten we je weten of je aanvraag kan omgezet worden tot een daadwerkelijke inschrijving, of niet.

Als je je kan inschrijven, maken we een afspraak voor alle administratie en om een intakegesprek te voeren. Deze gesprekken houden we ofwel in de tweede week van juli ofwel in de tweede helft van augustus. Zo zorgen we voor een goede overstap.

 

HDC Leuven
Oude Markt 28, 3000 Leuven
+32 (0)16 22 27 92