Digitaal bezoek

Bereikbaarheid

Te voet
Vanzelfsprekend voor wie niet te ver van school woont: sportief, milieuvriendelijk en het goedkoopst!
Met de fiets
Onze school heeft een hart voor fietsers. In de winter komt meer dan 30 % van de leerlingen met de fiets naar school, in de zomer ruim 50 %. De volledige binnenstad van Leuven is ‘zone 30’. Een waar paradijs voor de fietser. Bovendien hebben bijna alle straten dubbele rijrichting voor fietsers. 
Vanuit de randgemeenten zijn er ook voldoende verkeersarme fietstrajecten voorhanden, om op een verantwoorde en veilige manier de school te bereiken.
 
Op school
Je kan je fiets stallen in de fietsenkelders onder het hoofdgebouw. De eerste graad heeft nog extra bergplaatsen aan het P. Damiaanplein en aan de Parijsstraat, aan de achterzijde van de school. De fietsenstallingen worden tijdens de lesuren afgesloten.
Met de bus
In de onmiddellijke nabijheid van de school vind je de belangrijkste centrumhaltes (Rector De Somerplein, Margarethaplein, Dirk Boutslaan, St.-Michielskerk ...)
Meer praktische informatie vind je op www.delijn.be en op www.buzzy.be.
Met de auto
Voor de veiligheid van onze scholieren en om ecologische redenen geven wij er de voorkeur aan dat ouders geen autovervoer naar de school organiseren. Natuurlijk hebben wij er alle begrip voor dat dochter of zoon meereist als ouders in de buurt werken of passeren.


Enkele ideeën …

- Carpooling: Als je regelmatig met de auto in de buurt komt, stel dan je vrije plaatsen ter beschikking voor andere scholieren uit je buurt.
- Kiss & walk: Zeker in bepaalde omstandigheden te overwegen. Met de auto tot op een bepaald punt en vandaar te voet verder naar de school. Zo voorkom je ook teveel drukte in de nabijheid van de schoolpoort.
HDC Leuven
Oude Markt 28, 3000 Leuven
+32 (0)16 22 27 92