Digitaal bezoek
2020/12/04

Solidair met gezinnen in armoede

Onze school wil net zoals elk jaar tijdens de advent solidair zijn met wie het moeilijk heeft. 

Het HDC heeft al jaren een goede samenwerking met Buurtwerk ’t Lampeke, een organisatie die zich inzet voor mensen in armoede in het Leuvense. Ook tijdens deze tweede golf van de corona-epidemie werd daar een weggeefwinkel georganiseerd.

We organiseren daarom een inzamelactie voor deze weggeefwinkel: Droge voeding zoals koffie, thee, koekjes, conserven, bloem, rijst, azijn en deegwaren. Omdat armoede niet stopt aan onze landsgrenzen is Buurtwerk ’t Lampeke ook solidair met mensen aan de andere kant van de wereld. Daarom stimuleert ze mensen om fairtradeproducten aan te kopen, bv. in de wereldwinkel. Er is ook veel vraag naar verzorgingsproducten zoals tandenborstels, tandpasta, shampoo, maandverband, wc-papier … !

Naast de weggeefwinkel renoveert Fabota, de kinderwerking van ’t Lampeke één van haar gebouwen. Ze kiezen voor actief spelen met duurzaam materiaal. Een van de resultaten is een kleine indoorspeeltuin, Daarvoor zoekt men nog sponsoring, maar het ziet er al heel aantrekkelijk en kindvriendelijk uit! 
Stoffen boomstam poefen zoals deze zouden de speeltuin bv. verder aankleden.
HDC Leuven
Oude Markt 28, 3000 Leuven
+32 (0)16 22 27 92